içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CAN AZERBAYCANLA YÜZLEŞELİM

Ermenistan,Yunanistan ve İsrail bu dünyanın  şımarık çocuklarıdır. Bu şımarık çocukların kulaklarının çekilme vakti geldi de geçiyor bile. Bu şımarık devlet müsveddeleri Uluslararası güçlerin ikiyüzlülüğünden faydalanarak geçmişinde olduğu gibi  masumların kanını ve göz yaşını akıtmaya devam ediyor.
Ermenistan’ın Azerbaycana saldırıları, doksanlı yıllardan bu yana devam etmektedir. Geçmişten bugüne başta Hocalı Katliamı’nda olmak üzere birçok katliamda binlerce Azeri kardeşimize işkenceler yapılarak şehit edildi.
KARDEŞLERİM, Bütün dünya iyi bilsinki Azerbaycan yalnız değildir, bizim ezelden ebede kadar kardeşimizdir.Hem kan kardaşımızdır, hemde din kardaşımızdır.
Azerbaycan ve Ülkemizin bağlarını ifade eden en güzel kelime ‘‘kardeş’’ dir. Kardaş, kelimesinin yakıştığı başka bir ülke var mıdır bilemiyorum?
Birbirini hiçbir zaman kendinden farklı görmeyen, sevincine sevinen, kederine üzülen bu iki millet aynı köklerin üzerinde büyüyen bir çınarın bu coğrafyada uzanan dalları gibi her zaman kardeşçe yaşamaya devam edecektir.
Bu sebeple Azerbaycan gönül coğrafyamızda çok önemli bir yere sahiptir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Bizim için Konya, İstanbul, Ankara neyse Bakü de odur. Bizim için, Kars, Iğdır ve Vandaki vatandaşımızla Nahçıvan’daki kardeşimiz arasında hiçbir fark yoktur. Ülkemizde yaşanan olaylara ne kadar üzülüyorsak, Azerbaycanda yaşanan olaylarada aynı derece üzülürüz..
Çünkü biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz.
“Şair Bahtiyar Vahapzade’nin, ifadesiyle, “Bir Ananın İki Oğlu” gibiyiz”
Müslüman Türk halkı, Azerbaycan'a yönelik her türlü saldırının karşısında dün olduğu gibi bu günde yanında olmaya devam edecektir. iki devlet tek millet olarak gördüğümüz Can Azerbaycan’ın Allah yar ve  yardımcısı olsun.
Yüce Rabbim küffara karşı mücadele eden kahramanlarımızı korusun ve muzaffer etsin!

Bu yazı 52 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum